Baz İstasyonu Günlüğü

Pazar, Haziran 11, 2006

10 Haziran Cumartesi günü yapılan ikinci eylem

Cumartesi günü yine yoldaydık.Perşembe günü yapılan ilk eylemden daha az bir katılımcı sayısına ulaşılabildi.İnsanların hevesi çabuk sönüyor.Bir de sanırım herkes Perşembe günkü o curcuna Flash TV Akşam Haberleri'nde hakettiği yeri alamayınca olaya küstü.Halbuki söz konusu olan bizim kendi sağlığımız.
Bizimki gibi bir durumda birlikte hareket etmeye çalıştığınız insanların yaşı ve eğitim durumları çok önemli.Plan yapmak,öğrendiklerini diğerleriyle zamanında ve tam paylaşmak, topluluğun motivasyonunu düşürmemeye dikkat etmek gibi kavramlarla henüz tanışmamış yol arkadaşlarınız olabiliyor.Ya da elini hiç bir taşın altına koymayıp sonrasında da yapılan işe, yazılan yazıya, gidilen yola mutlaka bir kulp takanlar çıkabiliyor.Diğer bir can sıkıcı durum da kadınların malesef dedikoduya eğilimli olmaları.Bir de tabi -çok özür dilerim aynı anlama gelen daha terbiyeli bir deyim bilmiyorum- sidik yarışı var.Flash TV'yi getirmeyi kim başardı?X Hanım'ın telefonundan sonra mı geldiler, Y bey'in mi güzel hatırını kıramadılar...gibi..
Bütün bu ahval ve şerait içinde ikinci eylemimizi yaptık.Cumartesi olduğu için çocuk sayısı fazlaydı.Muhtar ve polisler yine vardı.Toplandığımız yerin az ilerisinde Beşiktaş Pazarı kurulduğundan trafik yoğundu.Arabasıyla geçenlerin arasında durup konuşan, hak veren, bişey anlamadığı halde korna çalanlar oldu.
Sabah gazetesinden bir muhabir geldi.Fotoğraflar çekti ve sorular sordu.11 Haziran tarihli Sabah gazetesinde küçük bir haberimiz çıktı.Sinek de küçüktür ama mide bulandırır.Umarım biz de gerekli kişilerin midesini bulandırmayı başarmışızdır.Gazetede çıkan haberi aşağıda bulabilirsiniz.Ya da şu linki tıklayabilirsiniz. http://arsiv.sabah.com.tr/2006/06/11/gun110.html

"Baz istasyonuna mahalleli tepkisiŞehir içerisinde çeşitli yerlere yerleştirilen baz istasyonlarına tepkiler her geçen gün artıyor. Dün Beşiktaş Türkeli Mahallesi'nde bulunan Türkler Apartmanı'nın çatısına yerleştirilen bazı GSM operatörlerine ait baz istasyonları mahalle halkını ayaklandırdı. Ellerinde döviz ve afişlerle sokağa çıkan mahalleli, bazı kişilerin para karşılığında çatılara baz istasyonu yerleştirmesini protesto ettiklerini belirtti. Mahalle halkı ellerinde döviz ve pankartlarla, "Kanser olmak istemiyoruz. Çocuklarımızı kaybetmek, sakat doğum yapmak istemiyoruz" diyerek slogan attı.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home